Menu
Your Cart

Navodila

Vrste datotek

Obdelujemo JPG format datotek ter ostale standardne formate (tiff, pdf, gif, bmp...).

Formati

Fotografije so večinoma posnete v formatih 4:3 ali 3:2. V kolikor je vaša slika drugačnega formata bo vstavljena v standardni format tako, da bo izgubljene najmanj površine slike. Pri kvadratnih formatih se vsame center slike. V kolikor želite da se natisne drugačen izsek slike pišite na info@mojposter.si ali sami pripravite sliko na željen format. Pozor: Pokončne slike se tiskajo pokončno ležeče pa ležeče. Primer: Izbrali ste format 80 x 60 cm kar pomeni, da bodo pokončne slike široke 60 cm in visoke 80 cm, ležeče slike pa bodo široke 80 cm in visoke 60 cm.

Kvaliteta

Kvaliteta tiska je zelo odvisna od kvalitete poslane slike. Za večje formate so primerne slike z boljšo resolucijo (4 in več MP). Predlagamo da pošiljate slike v najvišji možni kvaliteti. Sistem prepušča datoteke do velikosti 12 MB. Večje slike se pošiljajo preko ftp vmesnika. V spodnji sliki so predstavjene priporočljive kvalitete za različne formate.


Papir

Posterje tiskamo na kvaliteten polsijoči (semi-gloss oz. satin) papir, 220g/m2. Po želji natisnemo tudi na druge materiale (folija, banner, platno...). Za povpraševanje pišite na info@mojposter.si.

Tisk

Posterji so natisnjeni na kvalitetne ploterje z eko-solventnimi barvami, kar zagotavlja dolgoročno obstojnost. Posterji ne zbledijo.

Izrez

Posterji so izrezani oziroma natisnjeni do roba, kar pomeni da nimajo belega roba. Po želji lahko dodamo željeno širino belega roba. Takšno naročilo pošljite na info@mojposter.si.

Plačilo

Plačilo se izvede po povzetju ali preko paypal-a.

Stroški pošiljanja

Stroški pošiljanja se zaračunavajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Izdelavni čas

Slike poslane do 12. ure ob delavnikih so večinoma obdelane in poslane še isti dan. Slike poslane po 12. uri so poslane naslednji delovni dan. 

Pakiranje 

Posterji so pakirani v posebnih transportnih tulcih ali kartonih. V kolikor je vaša pošiljka poškodovana javite na info@mojposter.si.